Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
Διαφημιστείτε
euosmos.gr
No Result
View All Result
  • ΕΥΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Γυμνάσια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Λύκεια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Νηπιαγωγεία Ευόσμου – Κορδελιού
euosmos.gr
  • ΕΥΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Γυμνάσια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Λύκεια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Νηπιαγωγεία Ευόσμου – Κορδελιού
No Result
View All Result
euosmos.gr
No Result
View All Result

Σταυρούπολη: “Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε το βράδυ λόγω της εγκληματικότητας” – Στο έλεος κλεφτών και ληστών (Bίντεο)

21/11/2021
in ΝΕΑ
A A
Αποκλειστικό βίντεο – Η στιγμή που εισβάλουν οι ληστές σε σούπερ μάρκετ στo Kορδελιό
129
VIEWS
Μοιραστείτε το

Σοκάρουν οι μαρτυρίες κατοίκων της πλατείας Τερψιθέας στο GRTimes για τη δράση κλεφτών και ληστών στον δήμο Παύλου Μελά. Ελάχιστα αν όχι ανύπαρκτα τα μαγαζιά που δεν έχουν δεχθεί «επίσκεψη» στην ίδια περιοχή στη Σταυρούπολη – Δύο νέα βίντεο από μια ληστεία και μια κλοπή σε κατάστημα.

Διαρρήκτες ανοίγουν καταστήματα τη νύχτα και καθώς δεν βρίσκουν μετρητά, αρπάζουν ότι βρουν. Από ναργιλέδες, μέχρι και φύλλα μπουγάτσας, εκτός φυσικά από τα «αγαπημένα» τους τσιγάρα και ποτά, τα οποία μεταπωλούν για εύκολο και καλό κέρδος. Την ίδια στιγμή υπάλληλοι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν και τη νύχτα, βρίσκονται υπό το διαρκή φόβο ληστών. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην περιοχή της Πλατείας Τερψιθέας, όπως τη μεταφέρουν στο GRTimes πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής.

Δυστυχώς είτε επειδή φοβούνται στοχοποίηση, είτε επειδή όπως είπαν, κουράστηκαν να λένε τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να γίνεται τίποτα, μιλούν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, τα στοιχεία τους όμως παραμένουν στη διάθεση του GRTimes.

Ιδιοκτήτης επιχείρησης που έπεσε θύμα διάρρηξης τέσσερις φορές, με τους δράστες να μην έχουν αφήσει ούτε ένα μπουκάλι στην κάβα του, αναφέρει ότι δεν ελπίζει πλέον σε καμία βοήθεια, καθώς πιστεύει πως το μόνο που μπορεί να τον σώσει, είναι τα μέτρα που θα πάρει ο ίδιος. Όπως δηλώνει, με το που πέσει το σκοτάδι, ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια του γιατί φοβάται μήπως πέσει θύμα κακοποιών.

 

«Μια ομάδα 4-5 ατόμων έχει ρημάξει την περιοχή – Τους ξέρουν αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι»

Άλλος ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε πέσει θύμα ληστείας παλαιότερα, λέει πως πηγαίνοντας στο κατάστημα του πλέον, ελέγχει σχολαστικά τον δρόμο και ποιος βρίσκεται κοντά, φοβούμενος μην πάθει τα ίδια. Μετά τη ληστεία που δέχτηκε, επισημαίνει πως σύμφωνα με όσα του ανέφεραν από την αστυνομία, οι δράστες πιθανότατα είναι οι ίδιοι που εμπλέκονται σε πολλές άλλες περιπτώσεις. «Τους πιάνουμε και την άλλη μέρα είναι ελεύθεροι… Κάποιοι ίσως και να μην έχουν κάνει ούτε μια μέρα φυλακή» φέρονται να του είπαν, με τον ίδιο να έχει ενημερωθεί ότι μια ομάδα 4 – 5 ατόμων που κυκλοφορούν στην περιοχή γύρω από την πλατεία Τερψιθέας, είναι αυτή που έχει ρημάξει πολλά καταστήματα, είτε με κλοπές, είτε με ληστείες.

Ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δήλωσε στο GRTimes πως δεν αφήνει ποτέ μετρητά στο ταμείο στη διάρκεια της νύχτας, γνωρίζοντας τι μπορεί να γίνει. Ωστόσο την τελευταία φορά που μπήκαν στο κατάστημα της διαρρήκτες, άρπαξαν το μόνο που βρήκαν, δηλαδή.. ζύμες. «Δεν είναι το κόστος από τις ζύμες. Είναι η ζημιά που έκαναν για να μπουν στο κατάστημα» λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν βλέπουμε ούτε μια περιπολία τη νύχτα»

Κοινό σημείο όλων των παραπάνω πολιτών, είναι το παράπονο για ανεπαρκή ή και ανύπαρκτη αστυνόμευση στη διάρκεια της νύχτας.

Η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική πριν λίγα χρόνια, όταν υπήρχε δίπλα στην πλατεία, το τοπικό τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομίας. Τότε, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι, δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου φόβος, γνωρίζοντας ότι οι κακοποιοί δεν θα τολμούσαν να χτυπήσουν τόσο κοντά σε αστυνομικούς. Ωστόσο από τη στιγμή που το τμήμα καταργήθηκε, άρχισαν να τοποθετούνται σιδερένια κάγκελα, συναγερμοί, και στόρια δύσκολο να παραβιαστούν, καθώς τα περιστατικά γινόντουσαν όλο και πιο συχνά.

Για αυτό και πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος να επανέλθουν σε μια σχετική κανονικότητα, είναι να αρχίσουν τακτικές περιπολίες τη νύχτα, ώστε οι κακοποιοί να γνωρίζουν ότι η αστυνομία είναι κοντά και να αποτρέπονται από έκνομες ενέργειες.

Δύο νέα βίντεο ντοκουμέντα από ληστεία και κλοπή σε κατάστημα ψιλικών

Το GRTimes δημοσιεύει δύο νέα βίντεο από τη δράση κακοποιών στον δήμο Παύλου Μελά. Πρόκειται για μια κλοπή και για μια ληστεία που έγινε σε κατάστημα ψιλικών-καφέ.

Στην πρώτη περίπτωση, ένας νεαρός, με τη μέθοδο της απασχόλησης, ξεγελά τον υπάλληλο και αποκτά πρόσβαση στο ταμείο του καταστήματος. Όπως θα δείτε, χρειάστηκε μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα για να αρπάξει 60 ευρώ και ένα κινητό πριν εξαφανιστεί.

Όπως είπε στο GRTimes ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, η αστυνομία άργησε να πάει στο περιστατικό καθώς ήταν απασχολημένη σε άλλο. «Εάν υπήρχε μεγαλύτερη δύναμη διαθέσιμη και ερχόντουσαν έγκαιρα, πιθανότατα θα έπιαναν το άτομο που ήταν ντυμένο με ρούχα που ξεχώριζαν και με χαρακτηριστικό σάκο στην πλάτη» αναφέρει ο επιχειρηματίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας κουκουλοφόρος χρησιμοποιεί πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ, για να απειλήσει τον υπάλληλο και να αρπάξει τις εισπράξεις. Ο υπάλληλος φυσικά και δεν αντέδρασε υπακούοντας στον ένοπλο και παραδίδοντας τα χρήματα.

Είναι δύο μόλις, από τις πάρα πολλές περιπτώσεις που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στην περιοχή. Οι επιπτώσεις πολλές και μεγάλες, τόσο για τα θύματα των κακοποιών, όσο και για την οικονομία της περιοχής, που μέσα σε τέτοιες συνθήκες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπτυχθεί.

gr times

 

Tags: ΚΛΟΠΕΣΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Σχετικά Άρθρα

«Τα πήρε» ο Trannos στον Εύοσμο: Έφυγε εκνευρισμένος από συναυλία του

«Τα πήρε» ο Trannos στον Εύοσμο: Έφυγε εκνευρισμένος από συναυλία του

03/07/2026

Πέταξαν αντικείμενο το οποίο τον βρήκε στο πρόσωπο – «Εγώ φεύγω, τον π@@λ@», είπε ο τράπερ πριν κατέβει από τη...

Παναγιώτης Νέστορας: «Εύχομαι να μην πάθουν οι οικογένειες των δραστών κάτι αντίστοιχο»

Παναγιώτης Νέστορας: «Εύχομαι να μην πάθουν οι οικογένειες των δραστών κάτι αντίστοιχο»

03/07/2026

«Να τους έχει καλά ο Θεός, μην πάθουν οι δικές τους οικογένειες κάτι αντίστοιχο» είπε για τους δράστες που έβαλαν...

Ανδρόγυνο “ρήμαζε” οικίες σε Γιαννιτσά και Κατερίνη – Άρπαξαν κοσμήματα αξίας πάνω 20.000 ευρώ

Εύοσμος: Οδηγούσε ενώ τους είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες

02/07/2026

Στη σύλληψη δύο ατόμων, που εμπλέκονται σε τροχονομικές παραβάσεις, προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ένας 20χρονος εντοπίστηκε στον Εύοσμο να...

Next Post
Γεωργιάδης για κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη: «Είναι και θέμα χαρακτήρα»

Γεωργιάδης: Τα μέτρα ελήφθησαν για μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα – Καμία περίπτωση lockdown

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
No Result
View All Result
  • ΕΥΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
    • Νοσοκομεία
    • Νηπιαγωγεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Γυμνάσια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Λύκεια Ευόσμου-Κορδελιού
  • ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Χρησιμοποιούμε cookies Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε για ανάλυση των δεδομένων επισκεπτών μας, για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας, να παρουσιάσουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο και να σας προσφέρουμε μια μεγάλη εμπειρία ιστοτόπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε, ανοίξτε τις ρυθμίσεις. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ.