Στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» του Σπύρου Χαριτάτου και της Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου 2026, ο Βασίλης Βόγγαλης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος έχει εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη, και στους πρώτους εννιά μήνες της διοίκησης ήταν Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών.
Ο Βασίλης Βόγγαλης κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γιατί επί δυόμιση χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου να απομακρυνθούνε από τα ΕΠΑΛ Ευόσμου υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες στο συγκεκριμένο χώρο έχουν φιάλες ασετιλίνης, οξυγόνου και αερίων ηλεκτροσυγκόλλησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και στο ρεπορτάζ του OPEN. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος επισήμανε το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κατάσταση για τους μαθητές, γιατί την υπηρεσία του δήμου χωρίζει με το σχολείο μια μεσοτοιχία, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Εάν οι φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης που υπάρχουν μέσα εκραγούν σε απόσταση 50 μέτρων, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Θα έχουμε μία καταστροφή αντίστοιχη του εργοστασίου ΒΙΟΛΑΝΤΑ».
Ο Βασίλης Βόγγαλης έκανε γνωστό από την εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» ότι έχει κάνει καταγγελία στον εισαγγελέα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ κατηγόρησε και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γιατί ανέχεται αυτήν την κατάσταση.
Παρακολουθείστε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο με τα όσα είπε ο Βασίλης Βόγγαλης στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» του Σπύρου Χαριτάτου και της Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:




