Με το ιικό φορτίο να αυξάνεται σταδιακά μέρα με τη μέρα στα λύματα της Θεσσαλονίκης, στα νοσοκομεία η πίεση είναι εμφανής, ενώ καταγράφονται περιστατικά αρνητών του κορονοϊού που πηγαίνουν τελικά στα νοσοκομεία αφού η κατάσταση της υγείας τους έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Με τον δείκτη ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης να έχει φτάσει στο 50 με όριο συναγερμού το 100, η πορεία του κορονοϊού δείχνει σαφώς μια αυξητική τάση, ενώ καταγράφονται και περιστατικά αρνητών να πηγαίνουν τελικά στα νοσοκομεία αφού η κατάσταση της υγείας τους έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Μέσα σε έναν μήνα, όπως είπε στο Sputnik ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Θοδωρής Καραπάντσιος, που με την ομάδα του μετρούν το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης, ο δείκτης από το 25 που ήταν πριν ένα μήνα σκαρφάλωσε στο 50, με κάποιες μικρές διακυμάνσεις.
«Εμείς βλέπουμε μια μικρή αύξηση και με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου. Εδώ και ένα μήνα καταγράφουμε διαρκώς αύξηση, έχουμε διακυμάνσεις αλλά βλέπουμε αύξηση. Αφού εμείς μετράμε και συμπτωματικούς και ασυμπτωματικούς, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια διασπορά αργή μεν, αλλά υπάρχει. Αν θα σταματήσει κι αν θα προλάβει το τοίχος της ανοσίας να κάνει το θαύμα του αυτό δεν το ξέρει κανένας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Source:
sputniknews.gr