Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
Διαφημιστείτε
euosmos.gr
No Result
View All Result
  • ΕΥΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Γυμνάσια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Λύκεια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Νηπιαγωγεία Ευόσμου – Κορδελιού
euosmos.gr
  • ΕΥΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Γυμνάσια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Λύκεια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Νηπιαγωγεία Ευόσμου – Κορδελιού
No Result
View All Result
euosmos.gr
No Result
View All Result

Νέα τάση στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν αγροτεμάχια για την ανάπτυξη food court

17/11/2021
in ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΕΑ
A A
Νέα τάση στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν αγροτεμάχια για την ανάπτυξη food court
145
VIEWS
Μοιραστείτε το

Μια νέα τάση αναπτύσσεται στη περιοχή της Θεσσαλονίκης – Τι ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, ποιες περιοχές βρίσκονται στο στόχαστρο, πού κινούνται οι τιμές

Καινούργιες προοπτικές μπορεί να δώσει σε μεγάλες αλυσίδες εστίασης, αλλά και σε νεόκοπες επιχειρήσεις του χώρου, η νέα τάση που αρχίζει να αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα εν μέσω κορωνοϊού και αφορά στη ζήτηση για μίσθωση αγροτεμαχίων καλής προβολής και με εγγύτητα στη Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη απλών λυόμενων κατασκευών που θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες εστίασης.

Τα food court, που μπορούν να αναπτυχθούν στους εν λόγω ανοιχτούς χώρους, προκύπτουν είτε από τις συνέργειες κάποιων επιχειρηματιών, είτε από έναν μόνο επιχειρηματία.

Η ανάπτυξη τέτοιων χωρών δίνει «αέρα» τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και στους πελάτες για να απολαύσουν το φαγητό τους σε ανοιχτούς χώρους, που είναι το ζητούμενο εν μέσω πανδημίας, ενώ παράλληλα αποτελούν και μια εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης που φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανάπτυξης τέτοιου χώρου που προέκυψε από τη συνεργασία τεσσάρων επιχειρηματιών στην περιοχή της Πυλαίας.

Την εν λόγω τάση εντοπίζει, και μάλιστα για πρώτη φορά, καθώς η μίσθωση των αγροτεμάχιων αφορούσε, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, άλλες χρήσεις (πχ μάντρες αυτοκινήτων, οικοδομικών υλικών κλπ) ο Στέλιος Καραπιπέρης, οικονομολόγος MBA, επικεφαλής του τομέα ερευνών και διαπραγματεύσεων του γραφείου Θεσσαλονίκης της Δανός| An alliance member of BNP PARIBAS Real Estate.

Όπως λέει ο κ. Καραπιπέρης μιλώντας στη Voria.gr, το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται ζήτηση για τη μίσθωση αγροτεμαχίων, που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με στόχο την αξιοποίηση τους για χώρους εστίασης με κεντρικό πυλώνα τον καφέ.

Κωδικοποιώντας ο κ. Καραπιπέρης τις προϋποθέσεις που οι ενδιαφερόμενοι θέτουν ως σημαντικές για την αναζήτησή του αγροτεμαχίου που θα τους εξυπηρετούσε, αναφέρει πως είναι η καλή προβολή του αγροτεμαχίου, ο υψηλός όγκος διέλευσης οχημάτων από την περιοχή στην οποία βρίσκεται, η ύπαρξη χώρου για προσωρινή στάθμευση, η, ενδεχόμενη, ύπαρξη πάρκινγκ και η δυνατότητα δημιουργίας απλής λυόμενης κατασκευής ή τοποθέτησης καντίνας.

Τι ζητούν οι δυνάμει μισθωτές

Το μέγεθος της έκτασης που ζητούν οι εν δυνάμει ενοικιαστές εξαρτάται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το αγροτεμάχιο, ωστόσο κατά μέσο όρο το ενδιαφέρον εστιάζεται σε 500 τμ έως 1,5 στρμ. Αν η περιοχή είναι περισσότερο προβεβλημένη και σε κομβικό σημείο δεν αποκλείεται ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει μια μικρότερη έκταση των 500 τμ. Η τιμή ενοικίασης εν πολλοίς εξαρτάται από την περιοχή και τη θέση του αγροτεμαχίου.

Σημεία ενδιαφέροντος είναι η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, ο οδικός άξονας Θέρμης – Θεσσαλονίκης και η αναπτυσσόμενη 26ης Οκτωβρίου, που εξελίσσεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό καθώς η δημιουργία νέων, σύγχρονων γραφειακών χώρων που βρίσκονται σε εξέλιξη και στους οποίους αναμένεται να απασχοληθεί σημαντικός αριθμός εργαζομένων, αποτελούν έναν σημαντικό τροφοδότη για εν δυνάμει αναπτύξεις χώρων εστίασης.

Σημειώνεται πως οι ενοικιάσεις αγροτεμαχίων βασίζονται στα ευέλικτα μισθωτήρια, τα οποία μίνιμουμ αφορούν τα τρία χρόνια, ιδανικά τα έξι με εφτά, ενώ ως ανώτατο βάθος χρόνου έχουν τη δεκαετία. Επιπροσθέτως το γεγονός πως οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στα αγροτεμάχια είναι προκάτ κατασκευές δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στον ενοικιαστή.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων αυτοί καταφεύγουν στην ενοικίαση όταν δεν επιθυμούν να πουλήσουν το ακίνητο τους αλλά παράλληλα θέλουν να το αξιοποιήσουν με κάποιον τρόπο εξασφαλίζοντας και ένα σημαντικό μηνιαίο εισόδημα.

 

Tags: FOOD COURTΑΓΡΟΤΕΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σχετικά Άρθρα

«Τα πήρε» ο Trannos στον Εύοσμο: Έφυγε εκνευρισμένος από συναυλία του

«Τα πήρε» ο Trannos στον Εύοσμο: Έφυγε εκνευρισμένος από συναυλία του

03/07/2026

Πέταξαν αντικείμενο το οποίο τον βρήκε στο πρόσωπο – «Εγώ φεύγω, τον π@@λ@», είπε ο τράπερ πριν κατέβει από τη...

Παναγιώτης Νέστορας: «Εύχομαι να μην πάθουν οι οικογένειες των δραστών κάτι αντίστοιχο»

Παναγιώτης Νέστορας: «Εύχομαι να μην πάθουν οι οικογένειες των δραστών κάτι αντίστοιχο»

03/07/2026

«Να τους έχει καλά ο Θεός, μην πάθουν οι δικές τους οικογένειες κάτι αντίστοιχο» είπε για τους δράστες που έβαλαν...

Ανδρόγυνο “ρήμαζε” οικίες σε Γιαννιτσά και Κατερίνη – Άρπαξαν κοσμήματα αξίας πάνω 20.000 ευρώ

Εύοσμος: Οδηγούσε ενώ τους είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες

02/07/2026

Στη σύλληψη δύο ατόμων, που εμπλέκονται σε τροχονομικές παραβάσεις, προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ένας 20χρονος εντοπίστηκε στον Εύοσμο να...

Next Post
Θαυμάστρια του Jason Statham τον βλέπει στη Θεσσαλονίκη και φωνάζει: «Θέλω να πέσω κάτω, I love you»

Θαυμάστρια του Jason Statham τον βλέπει στη Θεσσαλονίκη και φωνάζει: «Θέλω να πέσω κάτω, I love you»

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
No Result
View All Result
  • ΕΥΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
    • Νοσοκομεία
    • Νηπιαγωγεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου – Κορδελιού
    • Γυμνάσια Ευόσμου-Κορδελιού
    • Λύκεια Ευόσμου-Κορδελιού
  • ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Χρησιμοποιούμε cookies Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε για ανάλυση των δεδομένων επισκεπτών μας, για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας, να παρουσιάσουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο και να σας προσφέρουμε μια μεγάλη εμπειρία ιστοτόπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε, ανοίξτε τις ρυθμίσεις. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ.